ISKUSTVA KLIJENATA

“Dugi niz godina sam imala alergijskih tegoba, u vidu napadaja šmrcanja, kihanja, curenja iz nosa, svrbeža očiju i teškog disanja. Osobito mi je smetala pelud, dlake, prašina i perje. Napadaji bi trajali svaki dan po cca. pola sata. Tako sam živjela godinama, nisam mogla čistiti prašinu, madraci su mi bili obloženi u najlon, izbacila sam kompletno sve deke i tepihe i jastuke od perja. Doktori su mi rekli da nema lijeka nego da se jedino mogu ublažiti simptomi kada se alergija pojavi.
Za dr. Đuru Despota čula sam od prijateljice, iako nisam znala puno o preparatu intuitivno sam osjetila da je preparat dobar i da će mi pomoći. Imala sam izbor da probam koristiti njegov preparat, ili da nastavim živjeti sa alergijom bez adekvatnog rješenja. Koristeći ECV potpuno sam se izliječila od alergije. U stopu sam slijedila doktorove upute o prehrani i pratila svoje zdravstveno stanje. Nikad nisam posumnjala da neću uspjeti. Disciplinirala sam se u prehrani i rezultat nije izostao. Danas sam presretna jer sam puno naučila o sebi, i nemam više nikakvih zdravstvenih problema sa alergijom.”

Lizzul Sabina

(alergije, temperatura nepoznatog uzroka, kronična upala sinusa)

Kako sam i ranije isprobavala razne ‘alternativne terapije’, odlučila sam probati i preparat ECV. ‘Eliksir’ sam kontaktirala 2012. godine. Iznenadila sam se kada sam saznala da je ECV odobren od strane Ministarstva zdravlja RH. Nisam bila upućena u u rad doktora Despota. Saznala sam da osim uzimanja samog lijeka trebam strogo paziti na prehranu i raditi na sebi, što je uključivalo i meditaciju.
Uredno sam slala sedmodnevni popis prehrane. Iako se nisam 100% držala propisane prehrane, trudila sam se i osjetila sam poboljšanje vrlo brzo nakon uzimanja lijeka ECV. S vemenom sam prestala i osjećati privlačnost prema hrani koju sam ranije konzumirala a tijelo mi je počelo osjećati potrebu za sirovom, prirodnom hranom. Svo vrijeme sam bila u kontaktu sa Despotima preko maila. Doktori su mi savjetovali što je dobro jesti, a što ne i davali savjete. Nakon dijagnoze tubulointersticijskog nefritisa, dobila sam kristale karneole koje je programirao dr. Despot i koje sam polagala poviše bubrega. ECV sam prestala uzimati nakon dvije godine. Od mog prvog uzimanja ECV, ulcerozni kolitis je u remisiji. Bubrege redovno kontroliram kod nefrologa, stanje se nije pogoršavalo, čak je i malo bolje. Ostali zdravstveni problemi koji su bili učestali su se stišali. Prehrana danas nije stroga kao kada sam uzimala ECV, ali osjećam i dalje potrebu jesti prirodno. Meditiram i vježbam yogu. Radim duhovnu praksu. Zahvalna sam na svakoj boli i patnji, kroz nju sam narasla, produhovila se i Božanskom milošću upoznala pravu osobu kojoj sam zahvalna za život. Primjena ECV i predavanje povjerenja doktoru Despotu nije me samo ozdravila tjelesno, već je i promijenilo moje navike i stanje svijesti.

Domina Peović

(Ulcerozni kolitis)

Naše iskustvo s ECV-om je jako pozitivno. Moj sin je s 2 dvije godine počeo imati probleme s jakim i vrlo čestim napadima opstruktivnog bronhitisa, lijekovi propisani od liječnika su nam samo privremeno olakšavali stanje, tako smo istraživajući na sve strane nekako došli do Dr. Despota. Koristeći ECV i naravno odgovarajuću prehranu, kroz par mjeseci je već osjetio poboljšanje, sve skupa nije bilo jednostavno organizirati, disciplina kod prehrane malog djeteta stvarno nije laka, ali napadi su se sve više razrjeđivali i njihova jačina smanjivala. tako da svakako preporučujem.Trud je velik, ali se isplati.

Bratoš Ivana

(astmatični bronhitis)

“Način razmišljanja koji sam imala prije početka terapije sa eliksirom, i nakon završetka, ne mogu se usporediti. Promijenio se pristup prema sebi i prema životu. Na početku terapije postojali su strahovi da se neću snaći, da će mi biti preteško, da mi sve te promjene neće ništa donijeti… ali krenula sam. Mjesec po mjesec, vidio se napredak – a da nisam nista ni ocekivala. Srce koje je stalno preskakivalo, sad je odjednom mirno. Disanje koje je bilo tesko, sad se olaksava. Odgovori doktora da za to nema lijeka, postali su mi smiješni. Naučila sam kako se trebam liječiti, na što trebam pripaziti, a jednom naučeno, to znanje nitko ne može uzeti. Eliksir je od mene zahtjevao disciplinu i zauzvrat mi dao ono što mi ni doktori nisu mogli vratiti – zdravlje. Sada cijenim hranu koju jedem. Prođe godina dana a da se ni jednom ne prehladim. Ljudi misle da su takve stvari nemoguće. Eliksir iznimno puno daje. Beskrajno sam zahvalna svim Despotima na pomoći. Ovakve stvari život znače. Presretna sam.”

A. B.

“Osjećam veliku zahvalnost prema pristupu i terapijskom programu Dr. Despota. Pristup zdravlju je integralan, a iako sam program zahtjeva inicijalni napor, disciplinu i dosljednost, rezultati su izvrsni. Vremenom,kako mogu posvjedočiti iz vlastitog iskustva – dolazi do potpunog oporavka, povratka balansa i homeostaze organizma kao i zacjeljenja, te nestanka tegoba.”

Škara Branko

(ulcerozni kolitis)

“Sa Despotima sam se upoznala preko supruga, koji je dugo prijatelj sa Đurom. Kada sam čula da mu je  Đuro rekao da ga zbog tikova ne smatra bolesnikom, znala sam da je on više od običnog doktora. Naučio ga je kako živjeti i prihvatiti da je drugačiji od drugih. Moj suprug ima jako izražene tikove koji su psihičke prirode i koji se ne mogu izliječiti lijekovima koji su mu bili propisivani kao trajno rješenje za njegov problem. U jednome dijelu života uz Đurino vođenje bilo je dana, tjedana i mjeseci kada ni jedan tik ne bi napravio. Osim toga, najmlađi doktorov pacijent je bio naš sin, koji je sa tri mjeseca života imao prvi astmatski napadaj. Bio je jako osjetljivo dijete sa lošim imunitetom. Tko ima djecu može razumjeti kroz što smo sve prolazili. Opća medicina nam nije mogla pomoći jer su napadaji bivali sve češći, a on sve slabiji. Liječnici su nam često propisivali lijekove koje on nije smio piti, pa je to dovodilo do još gorih astmatskih napadaja, uz česte upale pluća.  Krenuli smo sa upotrebom ECV preparata i uz pravilnu prehranu i savjete doktora postigli smo odlične rezultate. Sretni smo što imamo doktora koji je uvijek bio direktan i znao dati savjet, jer je i sam bolovao od te bolesti. Čitav svoj život slušam teorije i zablude o genetici. DOKTOR JE I TU ČINJENICU POBIO. Naime, moja majka je umrla vrlo mlada od visokog krvnog tlaka i njena čitava obitelj bori se s tim problemom. Jedan dan sam se probudila sa užasnom glavoboljom,koja nije mogla proći ni nakon 3 tablete. Otišla sam u hitnu i izmjerili su mi jako visok krvni tlak i naravno čim su čuli povijest moje obitelji, automatska dijagnoza je bila da ću čitav život piti tablete. Ja se nisam mogla s tim pomiriti! Đuro mi je dao posebnu prehranu i preparat. Promijenila sam život za 360 stupnjeva, sa 87kg sam smršavjela na 65kg, tablete uopće nisam pila,nisam googlala po internetu i nisam slušala nikoga osim doktora, jer tko se odluči na ovaj vid liječenja mora 100% vjerovati doktoru i sigurno će na kraju izaći kao pobjednik. U 41.godini sam se odlučila na veliki iskorak, da promijenim državu i posao bez tlaka sa zdravim srcem i bez tableta. Ali, u koferu uvijek imam Đurine knjige, kreme, kristale i sve recepte od Marizzele koji su najvrijednije blago koje sam u životu dobila od nekoga. Jednostavno sam sretna što ih poznajem i što su uvijek tu za mene i moju obitelj.”

Marsela,Damir,Franjo i Matea Gilja

Neurodermitis sam imala oko 15 godina. U početku je bilo prisutno samo crvenilo, kasnije hrapavost, a oko jednom mjesečno bi se pojavile jače fleke sa svrabom i peckanjem. Nakon svih pretraga koje su pokazale malu osjetljivost na prašinu i pelud; preporučeni su mi Dihalar, oblozi i B-kompleks. Kožne pojave su se znale povući no ponovno bi se pojavljivale. Od Dihalara sam bila pospana te sam ga kratko koristila.

Čim sam počela sa terapijom dr.Despota dublja upala se povukla, nemam svraba ni peckanja. Također lakše i dišem. Crvenilo je manje prisutno, hrapavost rjeđa a napadaji fleka i svraba se više ne pojavljuju.

G.G. iz Zagreba

(neurodermitis)

Moja majka je 12 godina imala hipotireozu. Od prijatelja sam saznala za dr. Despota, nakon čega sam ga kontaktirala te došla na konzultacije. Ubrzo nakon početka korištenja ECV preparata te mijenjanja navika u prehrani počela je osjećati poboljšanja. Nakon nekoliko mjeseci prestala je osjećati tegobe, vratila joj se snaga, a i razine hormona su se normalizirale. Veoma smo zahvalni dr. Despotu i cijeloj njegovoj obitelji na pomoći.

Sanja Butković

(Hipotireoza)