ULCEROZNI KOLITIS

Ulcerozni kolitis

Ulcerozni kolitis je kronična upala debelog crijeva, koja uvijek zahvaća njegov krajnji dio, rektum, od kojeg se može siriti prema ostalim dijelovima.

Ulcerozni kolitis se može prpoznati na temelju pojave slijedećih simptoma: krvavo-sluzave proljevaste stolice, bol u trbuhu, povišena tjelesna temperatura te gubitak na težini. Često osoba mora žurno evakuirati stolicu jer je ne može zadržati, a nakon što je evakuira, ima osjećaj nepotpunog pražnjenja stolice

 

Bolest često prate i komplikacije poput hemoroida te oštećenja kože oko analnog otvora.

 

Dijagnoza se postavlja laboratorijskim pretragama, endoskopijom i biopsijom. Često se vrši i RTG snimka trbuha.

 

Koriste se mnogi lijekovi koji međutim pomažu samo trenutno i cilj im je umiriti bolest, dakle nemaju uzročno i trajno djelovanje, a osim toga mnogi od njih ako se dugo uzimaju imaju i loših utjecaja na organizam, pa se mogu pojaviti oboljenja želuca te problemi sa zglobovima i bubrezima.
U alternativnoj medicini u koju spadaju bioenergija i ostale terapije mogu se postići mala trenutna olakšanja, no ipak nebitna da bismo govorili o bilo kakvom liječenju.

Terapija

Našom terapijom (odgovarajuća prehrana i korištenje ECV-a – Ekstrakta crnog vina) redovito postižemo sjajne rezultate kod ulceroznog kolitisa.