CROHNOVA BOLEST

Crohnova (Kronova) bolest je jedna od bolesti koje često srećemo, najčešće zahvaća tanko i debelo crijevo, naročito dio tankog crijeva pod nazivom ileum. Patohistološke manifestacije Crohnove bolesti mogu se naći i u jednjaku i želucu. Uobičajeno se navodi da je to idiopatska bolest, dakle nepoznatog uzroka. Pretpostavlja se da konstitucijski, dakle prirođeno u nekih osoba postoji sklonost ka abnormalnog imunološkom reagiranju na neki mikrobni ili crijevni antigen.

Klinički rečeno, tegobe pacijenta uglavnom obilježavaju ponavljajuće epizode proljeva i boli u desnom donjem dijelu trbuha. Određeni broj bolesnika ima u početku proširenu bolest s teškim proljevima, gubitkom tekućine iz organizma, znatnim gubitkom tjelesne težine, što u djece može ometati rast i razvoj. Neke od učestalih komplikacija su perianalne fistule i apscesi. Često je prisutna i vrućica, s povišenom tjelesnom temperaturom uglavnom do 38 C. Mogu se javiti razne komplikacije: hematološke (anemija), tromboembolijske (začepljenje određenih arterija u organizmu) što može biti veoma nezgodno jer se mora dati lijek koji sprječava nastajanje tromba, no uz povećan rizik krvarenja iz crijeva. Česti su bolovi u zglobovima te osteoporoza.

 

Crohnova se bolest kirurški ne može liječiti, no to je često potrebno primjerice u slučaju crijevnog suženja. 70% osoba s Crohnovom bolešću barem jednom u životu zahtijeva kirurški zahvat, 45% njih drugi, a 25% i treći.
Alternativna medicina ne može puno pomoći kod ove bolesti. Eventualno može trenutno smiriti stanje kao i konvencionalna medicina, a bolest se vraća sama po sebi tempom kojim ide inače neovisno o terapijama koje su učinjene.

 

Gluten je protein koji se nalazi u žitaricama a jako je poznat po tome što se nalazi u svim proizvodima od pšenice. Dokazano je da ima ulogu kod stvaranja bolesti Celijakija.
Međutim, kod ostalih bolesti nije ispitana uloga glutena. Po našim iskustvima gluten ima izuzetno važnu ulogu u nastajanju mnogih kroničnih bolesti. U praksi smo primijetili da gluten u metaboličkom procesu dok ga organizam preradi pokrene nekoliko mehanizama koji oštećuju imunitet.
Tako po našem iskustvu nastaju stanja kao što su astma, alergije, ulcerozni colitis, chronova bolest, psoriaza, neurodermitis, nefrotski sindrom, visoki tlak a i jedan broj malignih tumora.

Naš pristup

U našem terapijskom pristupu potpuno se izbjegavaju namirnice koje imaju gluten a koriste se zamjenske namirnice kao što su leća, proso, slanutak, riža i kukuruz.

 

U prehrani osim što se treba izbaciti potpuno gluten, treba voditi računa o IZMIJENJENIM NAMIRNICAMA jer i te namirnice oštećuju imunitet.
Namirnice koje se nalaze u prirodi u potpunoj su energetskoj ravnoteži sa planetarnim zračenjima. Kada ih uberemo jedno vrijeme zadržavaju aurična energetska zračenja oko svog tijela. Stajanjem, mljevenjem, prerađivanjem, namirnice sve više gube taj energetski potencijal i na kraju čak postaju nekorisne.

 

Na primjer, riža je potpuno u energetskoj jin-jang ravnoteži u zrnu, ali kada je sameljemo, ona polako gubi taj balans.

zitarice

Što se namirnica više prerađuje gubi astralni energetski balans i zovemo je izvedena (izmijenjena) namirnica. Ne koristite izmijenjene namirnice.

Izbjegavajte tekućine kao što su vino, pivo i mlijeko koje su jako jin i izbjegavajte jang proizvode kao što su salame, hrenovke, kobasice. Originalne prirodne namirnice us U ENERGETSKOJ JIN-JANG ravnoteži. Kada se jako prerade gube svoj prirodni balans i postaju jako jin ili jako jang.

Probajte se pridržavati ovih uputstava prehrane i biti će vam bolje a kad primijetite da ova prehrana ima djelovanja na vama, javite nam se pa ćemo vam dati dalnja uputstva o prehrani.

Osim izbjegavanja glutena,korištenja prirodnih namirnica, koristimo naš Ekstraskt crnog vina. Ekstrakt crnog vina sa svojim aktivnim komponentama kao što su resveratrol  te ostali antioksidansi pokazali su odlična djelovanja na oporavak oštećenog imuniteta.

Prehranu treba primjenjivati i koristiti naš preparat u intervalu od 3 do 9 mjeseci.

Prehrana sa puno glutena i sa puno štetnih namirnica kod mnogih ljudi može uzrokovati sindrom kroničnog umora, gubitak energije, lošu memoriju i kada se štetne namirnice izbace iz prehrane,uz korištenje našeg preparata, osobe već nakon 2 do 3 mjeseca osjete znatan oporavak. Medicina tek treba dokazati utjecaj glutena i izmijenjenih namirnica u patologiji kod mnogih bolesti. To se do sada nije desilo jer medicina u eksperimentu uvijek prati utjecaj jedne substance na zdravlje,međutim, praćenje više faktora je jako teško i do sada nije bilo uspješnih pokusa.

U dugotrajnoj praksi mi smo došli do odličnih retzultata koje sada iznosimo a koje vi kao pacijent možete lako isprobati samo ako imate volje. Kada primijetite početne rezultate slobodno nam se javite tako da vam možemo prenijeti, ako ste zainteresirani, sva naša praktična znanja.

Za sva pitanja i dodatne informacije, ne oklijevajte. Kontaktirajte nas.