ASTMATIČNI BRONHITIS

Astma je kronična bolest obilježena povremenim bronhospazmima (”bronchus”- lat. dušnica, mali dišni put; bronhospazam – suženje malih dišnih puteva što otežava, odnosno onemogućava disanje, pogotovo izdisaj) što se zbiva kao posljedica abnormalnog bronhalnog odgovora na neki podražaj (pelud, dlake domaćih životinja, prašina, određena hrana, hladnoća, stres i sl.) U tijeku astmatskog napada, osoba teško diše (između ostalog ponajprije zbog bronhospazma), osjeća napetost u prsnom košu, a može se čuti piskanje i zviždanje (engl. wheezing).

astma

Zasada se u medicini koriste razni lijekovi koji na svakojake načine nastoje proširiti dišne puteve kada dođe do njihovog suženja, odnosno spriječiti da do toga uopće dođe lijekovima koji se primjenjuju inhalatorno (udišu se) a u sklopu dugotrajne terapije katkad djeluju toksično te mnogi pacijenti nisu zadovoljni njima.

Đuro Despot imao je astmu 25 godina. Od 1994. godine nije imao niti jedan astmatski napad, o čemu možete pročitati u knjizi ”Tibet i Indija su mi spasili život”.

Liječenje astme

Medicinsku terapiju je potrebno uzimati sve dok se ne postignu dobri rezulati s našim preparatima. Treba paralelno uzimati naše preparate i medicinsku terapiju i tek kada dođe do oporavka ukida se medicinska terapija u dogovoru sa liječnikom koji ju je ordinirao, zato što kako se stanje s našim preparatima bude poboljšavalo, uopće neće biti potrebe uzimati lijekove koje je do tada osoba uzimala.

Alergotestovi

Pacijent treba pratiti svoje stanje i pokušati otkriti što mu smeta jer često puta sami alergotestovi nisu dovoljni. Nekim pacijentima najviše smeta kućna prašina iz njihove kuće. Kada se u laboratoriju ispituje alergija na prašinu, perje, uzima se uzorak iz nekog laboratorija, a ne iz pacijentovog okruženja. Kod astme preporučamo da pacijent izbaci sve tepihe, zavjese, te pokrivače i jastuke od perja i vune.

U nastajanju alergija kao i u nastajanju drugih alergijskih poremećaja nepravilna prehrana i način života su najodgovorniji čimbenici.

Potrebna je dugotrajna upotreba Ekstrakta crnog vina, te korišćenje odgovarajućih kristala i prehrana.

U dugotrajnoj praksi mi smo došli do odličnih retzultata koje sada iznosimo a koje vi kao pacijent možete lako isprobati samo ako imate volje. Kada primijetite početne rezultate slobodno nam se javite tako da vam možemo prenijeti, ako ste zainteresirani, sva naša praktična znanja.

Za sva pitanja i dodatne informacije, ne oklijevajte. Kontaktirajte nas.